Ondernemingsrecht

Onze advocaten staan ondernemingen zowel in als buiten rechte bij. Het Ondernemingsrecht vormt ťťn van de specialisaties van Verdonk Advocaten. Het is onderdeel van het privaatrecht en is toegespitst op bedrijven of ondernemingen met een winstoogmerk. Het ondernemingsrecht wordt onderverdeeld in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht, twee andere specialisaties van Verdonk Advocaten.

Onder het ondernemingsrecht vallen uiteenlopende zaken: van het begeleiden van geschillen tussen ondernemingen tot het opstellen van overeenkomsten of Algemene Voorwaarden. Het is daarbij raadzaam om u met deze zaken te laten bijstaan door een deskundige advocaat ondernemingsrecht.

Wat kunnen wij voor u betekenen op het gebied van ondernemingsrecht?

De Ondernemingsrecht advocaten van ons kantoor beschikken over jarenlange ervaring opgedaan in de praktijk. Ze zijn zelf ook ondernemer en daardoor goed in staat om een overzichtelijke kosten- baten analyse te maken en duidelijk uit te leggen wat uw juridische positie is of waar uw risico's liggen. Er wordt altijd geprobeerd een jarenlange relatie op te bouwen en daarvoor is het van belang dat onze advocaten uw bedrijf ook goed leren kennen. De adviezen zijn altijd begrijpelijk, praktisch en oplossingsgericht zodat u als ondernemer verder kan met waarin u succesvol bent: ondernemen! Omdat het ondernemingsrecht ook altijd in beweging is, is het mogelijk dat u als ondernemer niet altijd op de hoogte bent van de huidige wet- en regelgeving. Onze advocaten adviseren u daarom graag bij:

  • Het opstellen van aanhouders- en/of distributieovereenkomsten en agentuur
  • Het opstellen van algemene voorwaarden en commerciŽle contracten
  • Risicobeheersing omtrent beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid
  • Het opstellen en beŽindigen van een samenwerkingsovereenkomst
  • Keuze en overgang van rechtsvorm
  • Ondernemingsgeschillen
  • Incasso

Onze advocaten gespecialiseerd in ondernemingsrecht

Robert Verdonk

Bjernt van Popta

Rimar Goudberg