Mediation bij zakelijke conflicten

Een zakelijk conflict, het is nooit leuk om mee te maken. Zakelijke mediaton is hiervoor een oplossing. Dit wordt veel gebruikt bij zakelijke conflicten die nog niet zijn vastgelopen, maar waarbij wel sprake is van een (dreigend) verstoorde (arbeids)relatie.

 

Neem contact op

Onze mediators bij zakelijke conflicten

Op ons kantoor in Heerenveen hebben wij diverse advocaten die ook ingezet kunnen worden bij mediation bij zakelijke conflicten. Dit biedt als voordeel dat u, tijdens de mediation, ook direct met iemand praat die de juridische kennis en ervaring heeft. Zo voorkomt u dat u afspraken met elkaar maakt die juridisch niet haalbaar zijn. De advocaat van Verdonk Advocaten die als mediator bij zakelijke conflicten u helpt, heeft altijd een geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat de advocaat tijdens en na de sessie niets naar buiten mag brengen over de sessie. Dit voorkomt problemen als de sessie wel mislukt en er alsnog een procedure gestart moet worden. Het gesprek tijdens een mediation bij zakelijke conflicten gebeurt altijd in vertrouwen, zo kunt u ook altijd alles vertellen wat u wilt vertellen, zonder zich zorgen te hoeven maken.

Beroepsorganisaties

U wilt natuurlijk dat uw mediation bij een zakelijk conflict goed gebeurt en volgens de juiste stappen wordt uitgevoerd. Bij de mediators van Verdonk Advocaten bent u hiervan verzekerd. Onze mediators hebben namelijk een speciale opleiding tot mediator gevolgd, zodat u zeker weet dat ze deskundig zijn. Daarnaast gaan onze werknemers altijd uit van vertrouwen. Ze gaan open het gesprek aan en zullen tussen beide partijen instaan om het gesprek, ondanks het conflict, soepel te laten verlopen. Op deze manier komt u het beste tot een oplossing. Een oplossing, waar iedereen met een tevreden gevoel op terug kan kijken.

Schikkingsbereidheid

Bij mediation is het uitgangspunt dat het gesprek wordt georganiseerd en begeleid door de mediator, maar dat de partijen die een conflict hebben samen tot een oplossing komen. Hierbij is het belangrijk dat beide partijen schikkingsbereid zijn bij een zakelijk conflict. Dit betekent dat beide partijen iets toe willen geven en water bij de wijn willen doen. Alleen op deze manier kunt u tot een oplossing komen. Als het goed verloopt resulteert dit in een toekomstbestendige oplossing. Deze oplossing wordt altijd in een vaststellingsovereenkomst vastgelegd. Op deze manier is altijd duidelijk wat uit het gesprek is gekomen.

Zakelijke mediation sessie

Heeft u behoefte aan een zakelijke mediation sessie? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Neem direct contact met ons op.

Bel direct   Stuur een mail

Verdonk advocaten & mediation

De advocaten van Verdonk Advocaten & Mediation zijn gespecialiseerd in verschillende secties en rechtsgebieden.