Scheiding & Verbreking samenleving

Verbreking van een relatie of het nu het huwelijk, het geregistreerd partnerschap of een samenleving is, is in de eerste plaats een ingrijpende emotionele gebeurtenis. Daarnaast vergt het ook nog eens dat er allerlei (zakelijke) regelingen over de gevolgen van die verbreking getroffen moeten worden. Hulp van een advocaat is daarbij meestal onontbeerlijk.

 

Contact opnemen

Kwesties bij scheiding

De belangrijkste kwesties die daarbij aan de orde komen, staan hieronder weergegeven. Voor de leesbaarheid wordt daarbij alleen over ‘scheiding’ gesproken.

Ook voor een scheiding geldt dat indien u er in onderling overleg uit kan komen, dat altijd de voorkeur heeft boven een procedure. In dat geval is een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek een goede optie. U kunt dan beide via één advocaat uw echtscheiding regelen.

Nalezen afspraken

De ervaring leert helaas wel dat soms afspraken worden gemaakt die niet haalbaar zijn omdat ze in strijd met de wet zijn of gewoon niet goed doordacht zijn. Indien u zelf in onderling overleg of na mediation (door een niet advocaat) met elkaar een regeling treft, is het daarom zinvol die afspraken nog eens aan een deskundige advocaat op dit gebied voor te houden.

Bij Verdonk Advocaten bestaat de mogelijkheid voor een gratis oriënterend gesprek met een echtscheidingsadvocaat. Hij of zij kan u veelal meteen al duidelijkheid geven of wat u wilt ook kan en een eventueel op alternatieven attenderen.

Mediation bij scheiding

In sommige gevallen leent echtscheiding zich goed voor mediation. Bij Verdonk Advocaten zijn zowel gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten als echtscheidingsmediators werkzaam.

Samen door het proces

Ons kantoor heeft al bijna vijftig jaar ervaring in de afwikkeling van echtscheidingen. In de loop der jaren heeft uiteraard ook op dit rechtsgebied de ontwikkeling niet stilgestaan maar wat is gebleven, is dat degene die in een echtscheiding verwikkeld raakt niet alleen behoefte heeft aan deugdelijk juridisch advies maar ook aan een advocaat die begrijpt dat dit een proces is waar u niet alleen in moet staan.

Advocaten:

Bekijk onze rechtsgebieden