Tarieven

De kosten verbonden aan juridisch advies of een gerechtelijke procedure vormen niet voor niets een belangrijke drempel als het gaat om de inschakeling van een advocaat. Hoezeer wij voor u ons best zullen doen die kosten zo goed mogelijk in te schatten, het is en blijft altijd een schatting. Waar wij echter wel duidelijk kùnnen zijn, mòeten we dat ook zijn.

Neem contact op

Kosten juridisch advies

Wij spreken vooraf altijd een tarief met u af als u onze kosten zelf moet dragen. Ook zullen wij aangeven welke bijkomende kosten te verwachten zijn en worden de met u gemaakte afspraken altijd schriftelijk vastgelegd.

Tarief, urenspecificatie en kantoorkosten

Van ons ontvangt u altijd bij de declaratie een specificatie uitgesplitst in eenheden van 6 minuten. Bovendien zullen wij u, indien u de kosten zelf moet dragen, regelmatig (meestal maandelijks) factureren zodat u niet achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan. De hoogte van ons uurtarief ligt (exclusief btw) tussen de € 150,- per uur tot € 265,- per uur. Het uurtarief is onder meer afhankelijk van het (financiële) belang van de zaak, de expertise van de betreffende advocaat en uw hoedanigheid: bent u particulier of ondernemer.

Indien uw inkomen en vermogen te gering is om de kosten van uw advocaat zelf (volledig) te dragen, bestaat in meeste gevallen de mogelijkheid  dat u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

 

Vaste prijs

Deze methode is met name geschikt in geval van een advies (waaronder een second opinion), mediation en/of het opstellen van overeenkomsten.

Vast uurtarief

Deze methode wordt vrijwel altijd toegepast als er sprake is van een procedure.

Resultaats-afhankelijk Tarief

Bij deze methode wordt afhankelijk van het behaalde resultaat van de zaak een lager of hoger uurtarief, percentage of vaste prijs in rekening gebracht.

No cure no pay

Behoudens in incassozaken en letselschade zaken is het een advocaat niet toegestaan op deze manier zijn werkzaamheden in rekening te brengen.