Herstructurering & Sanering

Bij kalme zee is het niet zo lastig navigeren, echte stuurmanskunst blijkt pas als de golven hoog staan. Verkeert uw onderneming in zwaar weer? Dan kan de bijstand van Verdonk Advocaten u helpen uw onderneming weer in veilige haven te loodsen. Omdat wij ook regelmatig als curator in faillissementen ondersteunen en dus over de ervaring en expertise beschikken die hierbij nodig is, kunnen wij u tijdig attenderen op de valkuilen en risico’s waarmee u zich bij herstructurering en sanering geconfronteerd kan zien worden. Goede stuurmanskunst is ook tijdig het roer durven omgooien.

 

Neem contact op

Koude sanering of warme herstructurering

Er staan u, uiteraard afhankelijk van de situatie binnen uw onderneming, verschillende mogelijkheden ter beschikking, zowel voor ‘een koude sanering’ als ‘een warme herstructurering’. Deze mogelijkheden zijn:

  • Een ‘gecontroleerd’ faillissement gevolgd door een ‘doorstart’;
  • Een pre pack / stille bewindvoering;
  • Een surseance van betaling;
  • Een gerechtelijk akkoord (De WHOA);
  • Een buitengerechtelijke schuldensanering

Wat kan Verdonk Advocaten voor u betekenen

Aan ieder van deze opties zijn voor- en nadelen verbonden. Verdonk Advocaten kan u hierover adviseren zodat u een overwogen besluit kunt nemen. Wij kijken daarbij onder andere naar de positie van uw werknemers, uw crediteuren maar ook naar de afhankelijkheid van uw bedrijf van derden, alsmede welke juridische structuur het beste bij uw onderneming past. Verder kunnen wij u in uw onderhandelingen met uw schuldeisers (waaronder de bank en de fiscus) terzijde staan.

Teamwork

Juist bij een herstructurering geldt dat dit hele proces teamwork is. Bijstand door uw accountant en fiscalist is daarbij van het grootste belang. Bij een herstructurering of sanering vormen samenwerking, deskundigheid en snelheid de sleutel tot het succes. Soms is het juist noodzakelijk het roer recht te houden. Wij kunnen u de ‘do’s and dont’s’ voorhouden die u in het oog moet houden, zodat u niet het risico loopt als bestuurder persoonlijk aangesproken te (kunnen) worden.

Advocaten:

Bekijk onze rechtsgebieden