Verschil mediator en advocaat

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een mediator en een advocaat? Bij Verdonk Advocaten werken zowel advocaten als mediators. Wij leggen u het verschil uit!

 

Mediation
Onze medewerkers

Advocaat

Een advocaat geeft u advies over de impact van bepaalde beslissingen en helpt u te onderhandelen. Zowel particulier als zakelijk kunt u tegen veel juridische zaken, contracten of teksten aanlopen. Bijvoorbeeld bij een huwelijkscontract, een verkoopovereenkomst of een arbeidscontract. Een advocaat helpt u door al deze regels heen en kan u daarover adviseren. Ook voert een advocaat het proces voor de rechtbank en treedt hij of zij op als uw woordvoerder in dergelijke situaties.

Mediation

Hier zit ook direct het grootste verschil tussen een mediator en een advocaat. Een mediator zal niet samen met u in de rechtbank verschijnen en zal ook niet alleen u bijstaan. Nee, een mediator is ervoor om tot een oplossing te komen, om beide partijen weer bij elkaar te brengen. Mediation is dan ook vooral geschikt als u met een goede verstandhouding tot elkaar wilt blijven staan. Hierbij is het wel van belang dat beide partijen schikkingsbereid zijn. Hier ziet u dan ook een duidelijk verschil met een advocaat. Een advocaat is veel meer bezig met de belangen van de cliënt die hij verdedigt. Een mediator focust zich op beide partijen.

Bij goede mediation geen advocaat nodig

Wanneer de mediation goed verloopt, dan voorkomt het een procedure en resulteert dit in een toekomstbestendige oplossing. Het conflict is dan opgelost en hoeft niet voor de rechter te komen. U heeft dan geen advocaat meer nodig. De oplossing wordt altijd in een vastellingsovereenkomst vastgelegd.

De juiste advocaat of mediator

U wilt uiteraard altijd geholpen worden door een advocaat of mediator die past bij het onderwerp. Maar wij vinden het ook belangrijk dat de advocaat of mediator bij u past. Wij kiezen in eerste instantie zelf de advocaat uit. Een advocaat die alles weet van de juridische kwestie waarvoor u bij ons bent gekomen. Maar u kunt ook zelf een advocaat kiezen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u zich goed voelt en een goede klik heeft met de advocaat.

Mediator of advocaat nodig?

Heeft u een mediator of advocaat nodig? Dan bent u bij Verdonk Advocaten op het juiste adres. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar.

Neem contact op Bekijk mediation

Verdonk advocaten & mediation

De advocaten van Verdonk Advocaten & Mediation zijn gespecialiseerd in verschillende secties en rechtsgebieden.