Mediation

Wat is mediation?

Mediation is een vak dat zich richt op deskundige begeleiding van partijen door een neutrale derde; de mediator. Bij mediation is het uitgangspunt dat de mediator het gesprek mogelijk maakt maar waarbij partijen samen een oplossing willen bedenken voor hetgeen tussen hen instaat. Mediation kan een creatieve oplossing voor conflicten bieden en kan ervoor zorgen dat belangentegenstellingen overbrugd worden.

Wanneer kiest u voor mediation?

In beginsel lenen zowel zakelijk als relationele conflicten zich voor mediation. Zodat ook in (echt)scheidingssituaties en familiekwesties mediation uitkomst kan bieden. In een (echt)scheidingsproces kunnen zich op meerdere gebieden conflicten voordoen en/of zullen er op meerdere gebieden afspraken gemaakt moeten worden.

Mediation via ons kantoor biedt het voordeel dat onze mediators ook gespecialiseerde advocaten zijn die kunnen buigen op een grote juridische kennis en ervaring in (echt)scheidingssituaties en familiekwesties. Die kennis en ervaring gebruiken ze ook bij de begeleiding van een mediation. Beslist een meerwaarde ten opzichte van de mediators die een dergelijke juridische kennis en ervaring niet hebben. Helaas zien wij te vaak klanten die bij ons een second opinion vragen en zich achteraf gezien meer en grondiger hadden willen laten adviseren door een mediator met een gedegen juridische opleiding en ervaring. Mediation is geen productiewerk; klanten verdienen maatwerk!

Wilt u samen tot een oplossing komen, wilt u een goede verstandhouding met de andere partij (behouden) of wilt u de relatie goed afsluiten, dan is mediation mogelijk iets voor u.

Voordelen van mediation via Verdonk advocaten

  • Deskundige begeleiding
  • Volledige juridische gespecialiseerde bijstand

Jacqueline Oosterhof 
Hiske Bakker (MfN-registermediator)

Contact

Wilt u graag meer weten over mediation? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor. Ook kunt u uw vraag e-mailen naar .